Nieuws Groep 1/2B

Welkom op de pagina van groep 1/2B

Op basisschool De Meerhoef werken we in de groepen 1-2 met de visie van de Basisontwikkeling. Door de kinderen en leerkrachten wordt thematisch gewerkt aan de leerdoelen die voor onze leerlingen zijn beschreven. Aan deze leerdoelen werken we middels methodes voor fonemisch bewustzijn en rekenen, diverse ontwikkelingsmaterialen en met verschillende thema's. Vanaf groep 1 wordt er in alle groepen Engels gegeven, waarbij kinderen via een methode spelenderwijs in aanraking komen met woorden, zinnen en liedjes.

We volgen bij alle kleuters de sociaal emotionele ontwikkeling via het registratieprogramma Zien! Hierbij wordt het welbevinden en de betrokkenheid van de kinderen nauwgezet gevolgd en gekeken waar de ontwikkelbehoeften van uw kind liggen. Tussendoor worden er ook toetsen afgenomen bij de kleuters om te onderzoeken hoe het met de reken- en taalvaardigheden van de kinderen gesteld is. Het onderwijs wordt met deze bevindingen afgestemd op het niveau van de leerling.

 

Thema Herfst / Heksen: 
De afgelopen weken zijn de kinderen in groep 1-2 druk bezig geweest met het thema herfst / Heksen en de Kinderboekenweek.  
Naast het tellen van allerlei herfstmaterialen, het rijmen en stempelen van herfstwoorden, het spelen in de herfsthoek en voorlezen van leuke herfstboeken, zijn er natuurlijk ook prachtige knutselwerkjes gemaakt.  
Afsluitend zijn er 'echte' heksen langs geweest, die voor de kinderen een herfstig toverdrankje hebben gebrouwen.  
Vanaf 16 november zal het thema Sinterklaas worden aangeboden.  

Nieuwsitem
2020-11-01

rood met witte stippen

Nieuwsitem
2020-11-01

paddenstoelen vouwen

Nieuwsitem
2020-11-01

spin

Nieuwsitem
2020-11-01

prentenboeken