Nieuws uit de groepen

Wennen aan alle nieuwe dingen in groep 4A

Best wennen was de overgang van groep 3 naar groep 4 voor de kinderen, maar wat doen ze goed hun best! Echt complimenten voor deze groep hoor.

 

Natuurlijk zitten we nu ook midden in het thema van de Kinderboekenweek “Worden wat je wil”.

Tijdens de opening hiervan zijn we gestart met het dansje “Worden wat je wil.”

Vervolgens hebben we het prentenboek ‘de dromer’ voorgelezen en kreeg elke groep een boek cadeau. Voor de groepen 4 waren dat “De haven” en “Tim de kleine boswachter.

Alle kinderen mochten verkleed komen in het thema. Zo hadden we onder andere juffen, dierenartsen, politieagenten en nog veel meer beroepen. Echt super leuk om te zien wat ze later zouden willen worden!

De kinderen gaan deze maand ook hun ouders nog interviewen met vragen die we samen met de groep bedacht hebben……..want wat doen de papa’s en mama’s eigenlijk op hun werk???

Als afsluiting van het thema gaan de kinderen een mooie collage maken met een tekening van zichzelf van wat ze later willen worden, het interview met papa of mama en een foto van het werk van papa en/of mama.

 

Wat een fijne groep 4 is dit, ze zijn enthousiast, hardwerkend en staan snel voor elkaar klaar.

Hieronder een impressie van de klas aan het werk en enkele foto’s van de Kinderboekenweek!

 

      

 

      

 
 
Kriebels bij de start van het schooljaar in groep 3A

Met stiekem best wat kriebels in de buik kwamen de kinderen van groep 3a vorige week maandag binnen in de klas. Vanaf nu zitten ze écht in groep 3 en dat betekent een eigen stoel, een eigen tafel én eigen laatjes met daarin eigen spulletjes, wat een feestje! Al gauw kwamen de eerste letters aan bod. De opmerking ‘juf, zijn we nu eigenlijk al aan het lezen?’ maakt duidelijk dat de kinderen zelf ook onder de indruk zijn van hoe snel het leesproces gestart is. Voordat ze het wisten, hadden de kinderen al een aantal letters geleerd en konden ze al de eerste woordjes en zinnetjes lezen. Wat zijn ze enthousiast en betrokken en wat willen ze graag alles leren. Leesletters, schrijfletters, rekenen en ondertussen ook nog elkaar en de juf leren kennen. Een groep lieve, behulpzame en hardwerkende kinderen zal de fijne start die ze de afgelopen weken gemaakt hebben, de komende weken gaan voortzetten.